Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_aphi4300qmaaep10v3lfmct932, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Sprekers | Congres Veilig Werken

Sprekers


Martin van Staveren

Martin van Staveren

Realistisch omgaan met risico en onzekerheid. Daarvan heeft dr. ir. Martin van Staveren MBA zijn vak gemaakt. Vanuit risicobureau VSRM adviseert hij allerlei soorten organisaties, in vele sectoren, over vernieuwend risicomanagement. Hij is daarnaast onder meer kerndocent aan de Executive Masteropleiding Risicomanagement, Universiteit Twente. In 2015 verscheen zijn boek 'Risicogestuurd werken in de praktijk'.

 
Marc Kuipers

Marc Kuipers

mr. Marc Kuipers is sinds 2016 inspecteur- generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Eerder was hij plaatsvervangend directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en daarvoor was hij bij het ministerie van Justitie als directeur van de dienst Justis, de Justitiële Uitvoeringsdienst voor Toetsing, Integriteit en Screening.

 
Carsten Busch

Carsten Busch

Top keynote spreker Carsten Busch is een van de belangrijkste denkers op het gebied van veiligheid van deze generatie. Carsten is door Safety Theory aangemerkt als ‘nieuwe denker’ (juni, 2017) en beschikt over ruim twee decennia ervaring binnen veiligheid, arbeidsomstandigheden, milieu en kwaliteit op diverse niveaus in organisaties binnen spoorwegen en petrochemie in Nederland, Engeland en Noorwegen. Op dit moment werkt hij als Senior Adviseur Arbeidsveiligheid bij Politidirektoratet, de overkoepelende organisatie voor de Noorse Politie en studeert Human Factors. Hij is vakmatig actief binnen de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde en diverse internationale forums, spreekt op seminars en publiceert regelmatig. In 2016 verscheen zijn eerste boek Safety Myth 101, dat in een geactualiseerde vorm in Nederland verscheen met de titel  Veiligheidsfabels 1-2-3.

 
Jaap Kruijt

Jaap Kruijt

Ir. Jaap A. Kruijt - vanaf 1988 directeur Mourik Groot-Ammers B.V., Infra, Milieutechnologie   en Projectontwikkeling.   Studeerde in 1974 af aan de Technische Universiteit Delft op Algemene Civiele Techniek met kustwaterbouwkunde als afstudeerspecialisatie. Tot 1988 Project-/regiomanager bagger- en offshore projecten in Duitsland, Groot-Britannie, Noorwegen en Nederland voor HAM (HBG/BAM).   

 
Stephan Roelofs

Stephan Roelofs

Stephan Roelofs is een allround professional op het gebied van doserings- en afhankelijkheidsproblematiek. Als ex-verslaafde kent hij de destructie van verslaving als geen ander. Stephan is oprichter van Be-Responsible. Het preventie product “De Alcohol- en drugsvrije werkvloer” is succesvol en inmiddels opgenomen in de database Loket gezond leven van het RIVM.

 
Orly Polak

Orly Polak

Orly Polak is oprichter van Hub Creations. Hub Creations houdt zich bezig met beïnvloeden van houding en gedrag. Hiervoor doet zij onder andere onderzoek naar arbeidsomstandigheden, en integer handelen van medewerkers.

 
Ramón Dohmen

Ramón Dohmen

Ramón Dohmen is gecertificeerd cyber security expert en ethisch hacker (CISSP, CEH, SCP). Hij is werkzaam als security officer ICT bij de DCMR Milieudienst Rijnmond en lid van de FERM-werkgroep die inhoud geeft aan de bewustwording in de haven.

 
Elsabé Willeboordse

Elsabé Willeboordse

Elsabé Willeboordse is sinds 2008 adviseur bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid in Den Haag. Zij adviseert alle sectoren over methoden en effect en is mede verantwoordelijk voor de toepassing van tegendenkmethoden en externe reviews. Hiervoor werkte zij bij TNO Technische Menskunde in Soesterberg. Zij specialiseerde zich aan de Universiteit Leiden in het duiden en leren van menselijk gedrag in ongevallen. Elsabé is bestuurslid voor het Nationaal Netwerk Risicomanagement.

 
Tom van Staveren

Tom van Staveren

Tom van Staveren is manager risk & safety bij Peter Appel Transport, daarvoor werkte hij als transportmanager bij Christian Salvesen (tegenwoordig XPO). Eerder was hij logistiek officier bij de Koninklijke Landmacht, docent bij het transport opleidingscentrum en hoofd logistieke zaken bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol.

 
Vincent Moes

Vincent Moes

Vincent Moes is als trainingsacteur en co-trainer verbonden aan de Safety Improvement Company. Vanuit grote betrokkenheid en met humor weet Vincent de deelnemers binnen een training net een stap meer te laten zetten. Door tijdens een training de nadruk te leggen op “doen” i.p.v. "praten over" raken de cursisten snel vertrouwd met nieuw gedrag. Door een zorgvuldige opbouw van de training, die goed aansluit bij de leervraag en door actief mee te denken over de borging weet hij de slagingskans te maximaliseren.

 
Guus Koomen

Guus Koomen

Guus Koomen, senior HSE-adviseur en veiligheidscultuur adviseur, Safety Improvement Company, heeft een achtergrond als hoger veiligheidskundige, bedrijfskundige en is in dit vak 20 jaar actief. Vanuit de Safety Improvement Company is hij werkzaam als senior adviseur, trainer en projectleider. Hij is verantwoordelijk geweest voor uiteenlopende projecten in het kader van veiligheidsverbetering bij diverse klanten zoals FrieslandCampina, Defensie, NAM/Shell, RWS, Radboud ziekenhuis, etc. Tevens is hij betrokken bij de ontwikkelingen van leiderschap-, feedback workshops en cultuur- en veiligheid meetinstrumenten. Daarnaast is Guus oprichter en voorzitter van een Hearts and Minds netwerk.

 
Jeroen Terlingen

Jeroen Terlingen

Jeroen Terlingen is Manager Projectondersteunende Afdelingen bij Van den Herik-Sliedrecht, voorzitter van het Centraal College van Deskundigen VCA en lid van het dagelijks bestuur van de SSVV. Jeroen is een strategische denker die graag snelle en adequate oplossingen bedenkt voor problemen, zonder de risico's uit het oog te verliezen.

 
Henk van Ekelenburg

Henk van Ekelenburg

ir. Henk van Ekelenburg is werktuigbouwkundig. Hij heeft jarenlange ervaring in machineveiligheid, zowel aan de ontwerpkant (Machinerichtlijn) als aan de productiekant (Richtlijn arbeidsmiddelen). Hij stelt zijn kennis beschikbaar via trainingen, consultancy en publicaties.

 
Jaap van den Berg

Jaap van den Berg

Jaap van den Berg is Safety Culture manager van KLM. Hij zet daar al zijn ervaring, competenties en energie in om een concrete, divisie-overschrijdende en vooral inspirerende bijdrage te leveren aan de verspreiding en acceptatie van het gewenste veiligheidsgedrag­­. De constante in zijn loopbaan is change, veelal in een cultuur-diverse achtergrond. Jaap heeft professioneel gebakkeleid met Amerikanen, gedold met Italianen, gestoeid met Fransen en getwist met Duitsers, alles in het kader van een betere klantbeleving. Eerder heeft hij duurzaam ondernemen en corporate social responsibility bij KLM mede op de kaart gezet met de ontwikkeling van een aantal spraakmakende producten (hergebruikte KLM uniforms) en programma’s (CO2 compensatieprogramma).

 
Ronald Eenkhoorn

Ronald Eenkhoorn

Ronald Eenkhoorn helpt bedrijven en organisaties hun verhaal te vertellen en zoekt hierbij het medium dat het best past bij de doelgroep en het gewenste resultaat. Er zijn veel verschillende manieren om je boodschap te verpakken. Denk aan (animatie)films, 360 graden films, websites, apps en fraai vormgegeven brochures. Een goede tekst vormt hierbij altijd de basis. www.rapresent.nl

 
Kate Klaassen

Kate Klaassen

Kate Klaassen is Chief Safety Officer van de divisie Infra bij Dura Vermeer

 
Frans Bezemer

Frans Bezemer

Frans Bezemer is QHSE Adviseur  bij Dura Vermeer Regionale Projecten

 
Marco Kranenbroek

Marco Kranenbroek

Marco Kranenbroek is managing partner BRICKLOG BV. Marco kan mensen inspireren om het beste uit zichtzelf en uit het team te halen. Hij biedt creativiteit en overzicht in het gehele sales proces waarbij de mens centraal staat “People before Profit”!Marco heeft tal van bedrijven met klinkende namen in de logistieke sector van binnen gezien. Hij werkte meer dan 25 jaar in commerciële managementfuncties bij onder meer TNT, Schenker, Kuehne + Nagel, Panalpina en TIP Trailer Services.BRICKLOG is concept bedenker van de Safety Deal.

 
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_aphi4300qmaaep10v3lfmct932, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0